Våre workshops basserer seg på bygging, koding og design av utvalgte produkter. Vi er tilstede og hjelper og veileder dere gjennom prossessen.
I denne workshopen lærer du hvordan du bygger og administrerer Air:bit-dronen. Vi vil fokusere på hvordan du bruker micro:bit som avsender og mottaker.
Du vil lære hvordan du koder og programmerer micro:bit til å sende korte tekstbaserte brukerinndata over radio, og modifisere mottakeren for å flytte Air:bit-dronen når en innkommende tekst mottas. Dette ved å bruke blokkprogrammering i Make:code.
Hva du lærer:
Denne workshopen egner seg for tverrfaglig arbeid innen naturvitenskap, matematikk, ingeniørfag, teknologi , kunst og håndverk, fysikk, etikk og språkfag som norsk og engelsk.
Denne workshopen fokuserer på å lære å bygge og fly en drone.
Kolibri er et forenklet mikrobyggesett med et lite 50g quadcopter. Du vil fly dronen ved å bruke den medfølgende fjernkontrollen.
På grunn av størrelsen krever denne dronen relativt lite plass og du kan fly den like godt inne som ute.
Hover:bit er en rask, flytende hovercraft. Opplev ekte tverrfaglig læring som involverer koding, papirhåndverk, design, liming, aerodynamikk, skruer, bolter og montering. Vi bruker resirkulert papp og naturlig kryssfiner i stedet for plast.
Når den er klar, vil Hover:bit raskt drive over bakken, kun begrenset av dine pilotferdigheter.
Dette kurset egner seg for deg som vil begynne med 3D-printing og 3D-modellering. Vi kan også tilpasse kurset for de som ønsker å gå i dybden.
En vinylkutter skjærer ut folie som kan festes på klær, kopper, glass og andre jevne flater. I dette kurset lager vi ting som klestrykk, koppedesign eller ta med deg noe annet du vil dekorere på en proff måte!
Kom i gang med micro:bit, minidatamaskinen som har skjerm, knapper og massevis av sensorer!
Visste du at alle grunnskoler i Norge får tilbud om micro:bit innen 2022?
På denne workshopen kan du lage ditt eget fantasidyr. Ferdigkuttede tredeler med hode, ben og kropp dekoreres og settes sammen med ben av ståltråd. En vibrasjonsmotor kobles opp, og før du rekker å si limpistol, har dyret satt avsted.
Dette lærer du:
Dette er en flott start på alle bygge- og kodeferdigheter. Lær å styre motor og servo, slik at du ender opp med en automatisk såpeboblemaskin!
Denne workshopen handler om å lære hvordan en robot kan løse et meningsløst eller meningsfullt problem, ved å bruke micro:bit.
Ved å identifisere problemet vil du lære hvordan du kan designe din egen robot som vil løse problemet for deg.
Hva du lærer:
Denne workshopen egner seg for tverrfaglig arbeid innen naturfag, matematikk og kunst og håndverk, samt valgfag som programmering og teknologi i praksis.
MD2 er det eldste verkstedet på MakeKit som stammer tilbake til 2015. Dronen har blitt kontinuerlig videreutviklet siden den gang. Den er et børsteløst quadcopter med mange kraft- og modifikasjonsmuligheter.
Denne workshopen er flott for bedrifter og teambuilding, så vel som et flott dybdeverksted for eldre barn.
Hva du lærer:
Denne workshopen egner seg også for tverrfaglig arbeid innen naturfag, matematikk, ingeniørfag, teknologi, kunst og håndverk, fysikk, etikk og språkfag som norsk og engelsk.
Samarbeid og relasjonsbygging er like viktig som profesjonell input i en bedrift. Samle teamet ditt og gjør noe gøy og kreativt for å øke de ansattes evne til å jobbe sammen!
På denne workshopen vil du og ditt team lære hvordan dere bygger og flyr en drone fra bunnen av. Dere kan velge mellom to ulike kurs – enkelt og avansert.
Enkelt kurs:
Deltakere: 20
Tid: 1-3 timer
Dette kurset fokuserer på å lære dere om hvordan dere skal bygge og fly en Kolibri drone. Kolibri er et forenklet mikrobyggesett som består av et lite, 50g, quadcopter. Du flyr quadcopteret ved å bruke den medfølgende fjernkontrollen. På grunn av størrelsen krever dronen relativt lite plass og du kan fly både innendørs og utendørs.
Avansert kurs:
Deltakere: 20
Tid: 4-5 timer
Hva med å samle teamet ditt og lære hvordan bygge og fly en drone fra bunnen av? I denne workshopen får du låne et byggesett som består av et 500g stort quadcopter og du lærer om de grunnleggende komponentene, samt hvordan du flyr dronen ved å bruke ulike innstillinger og konfigureringer på det medfølgende styrekortet.
Design din egen drone! Vi tegner den i CAD, f.eks Fusion 360, og produserer den med laserkutter eller 3D printer.
Laserkutteren skjærer finerplater med millimeterpresisjon. 3d-printeren bygger opp modellen og lar oss utnytte det tredimensjonale rommet.