Undervisningsopplegg: Smittevern for Covid-19

Sammen med Undervisningsplan.no laget MakeKit et tverrfaglig kodeprosjekt der det skal lages og kodes en innretning for å bedre sosial distansering.

I undervisningsopplegget benyttes det micro:bit som de fleste grunnskoler har fått tilgang på gjennom Super:bit prosjektet, til å lage en elektronisk varslingsenhet som gir beskjed dersom man er for nær en annen person.

 

Dette er et prosjekt som passer for 4. – 7. klasse i fagene:

  • Kunst og håndverk

  • Naturfag

  • Matematikk

I undervisningsopplegget blir det også beskrevet hvilke kompetansemål som dekkes.

For de som ønsker en større utfordring kan man finne det utvidede prosjektet her: https://www.makekit.no/smittebit-lag-en-smittevarsler-med-microbit/

 

Finn undervisningsopplegget her:

Undervisningsplan.no

 
 

Tips, triks og hjelp med prosjektet

Trenger du som lærer hjelp med prosjektet og gjennomføringen, ta gjerne kontakt med oss.

Vi er tilgjengelige både på Facebook chat og på mail: support@makekit.no

Vi ønsker i tillegg å høre fra dere som gjennomfører opplegget, så ta gjerne kontakt!

 
 

Prosjektet stammer fra prosjektet som ble utviklet under live sending på NRK og nerdekvelden der ulike team fikk i oppgave å lage innretninger for å smittevern.

 

I dette prosjektet benytter vi micro:bit som de fleste grunnskoler har fått et begrenset antall av gjennom Super:bit. Micro:bit kan også kjøpes i en rekke butikker. Den kan også kjøpes som et tillegg til bla WonderKit.

 
 

Prosjekter i tråd med fagfornyelsen og kompetansemålene

En naturlig fortsettelse av dette prosjektet og Super:bit er Wonder:Kit, et system av skapervennlige produkter for micro:bit som er laget i tråd med fagfornyelsen. Dette systemet inneholder alt man trenger for å starte med koding. WonderKit systemet er basert på verdigrunnlaget for fagfornyelsen med Skaperglede, engasjement og utforskertrang, i tillegg til å være laget av miljøvennlige materialer som tre og papp.

Les mer her

 
 

Håper alle får et godt utbytte av prosjektet og at prosjektet engasjerer!