Undervisningsopplegg: Smittevern for Covid-19

Sammen med Undervisningsplan.no laget MakeKit et tverrfaglig kodeprosjekt der det skal lages og kodes en innretning for å bedre sosial distansering.

I undervisningsopplegget benyttes det micro:bit som de fleste grunnskoler har fått tilgang på gjennom Super:bit prosjektet, til å lage en elektronisk varslingsenhet som gir beskjed dersom man er for nær en annen person.

 

Dette er et prosjekt som passer for 4. – 7. klasse i fagene:

  • Kunst og håndverk

  • Naturfag

  • Matematikk

I undervisningsopplegget blir det også beskrevet hvilke kompetansemål som dekkes.

For de som ønsker en større utfordring kan man finne det utvidede prosjektet her: https://www.makekit.no/smittebit-lag-en-smittevarsler-med-microbit/

 

Finn undervisningsopplegget her:

Undervisningsplan.no

 
 

Tips, triks og hjelp med prosjektet

Trenger du som lærer hjelp med prosjektet og gjennomføringen, ta gjerne kontakt med oss.

Vi er tilgjengelige både på Facebook chat og på mail: support@makekit.no

Vi ønsker i tillegg å høre fra dere som gjennomfører opplegget, så ta gjerne kontakt!

 
 

Prosjektet stammer fra prosjektet som ble utviklet under live sending på NRK og nerdekvelden der ulike team fikk i oppgave å lage innretninger for å smittevern.

 

I dette prosjektet benytter vi micro:bit som de fleste grunnskoler har fått et begrenset antall av gjennom Super:bit. Micro:bit kan også kjøpes i en rekke butikker. Den kan også kjøpes som et tillegg til bla WonderKit.

 
 

Prosjekter i tråd med fagfornyelsen og kompetansemålene

En naturlig fortsettelse av dette prosjektet og Super:bit er Wonder:Kit, et system av skapervennlige produkter for micro:bit som er laget i tråd med fagfornyelsen. Dette systemet inneholder alt man trenger for å starte med koding. WonderKit systemet er basert på verdigrunnlaget for fagfornyelsen med Skaperglede, engasjement og utforskertrang, i tillegg til å være laget av miljøvennlige materialer som tre og papp.

Les mer her

 
 

Håper alle får et godt utbytte av prosjektet og at prosjektet engasjerer!

Nyhetsbrev

Aboner på nyhetsbrev og bli blandt de første til å motta nyheter og rabattkoder.