Undervisningsopplegg: Smittevern for Covid-19

Sammen med Undervisningsplan.no laget MakeKit et tverrfaglig kodeprosjekt der det skal lages og kodes en innrettning for å bedre sosial distansering.

I undervisningsopplegget benyttes det micro:bit som de fleste grunnskoler har fått tilgang på gjennom Super:bit prosjektet, til å lage en elektronisk vaslingsenhet som gir beskjed dersom man er for nær en annen person.


Dette er et prosjekt som passer for 4. - 7. klasse i fagene:

  • Kunst og håndverk

  • Naturfag

  • Matematikk

I undervisningsopplegget blir det også beskrevet hvilke kompetansemål som dekkes.

For de som ønsker en større utfording kan man finne det utvidede prosjektet her: https://www.makekit.no/post/smittebit?lang=no


Finn undervisningsopplegget her:

Undervisningsplan.noTips, triks og hjelp med prosjektet

Trenger du som lærer hjelp med prosjektet og gjennomføringen, ta gjerne kontakt med oss.

Vi er tilgjengelige både på Facebook chat og på mail: support@makekit.no

Vi ønsker i tillegg å høre fra dere som gjennomfører opplegget, så ta gjerne kontakt!Prosjektet sammer fra prosjektet som ble utviklet under live sending på NRK og nerdekvelden der ulike team fikk i oppgave å lage inrettninger for å smittevern.


I dette prosjektet benytter vi micro:bit som de fleste grunnsoler har fått et begrenset antall av gjennom Super:bit. Micro:bit kan også kjøpes i en rekke butikker. Den kan også kjøpes som et tillegg til bla Wonder:Kit.Prosjekter i tråd med fagfornyelsen og kompetansemålene

En naturlig fortsettelse av dette prosjektet og Super:bit er Wonder:Kit, et system av skapervennlige produkter for micro:bit som er laget i tråd med fagfornyelsen. Dette systemet inneholder alt man trenger for å starte med koding. Wonder:Kit systemet er basert på verdigrunnlaget for fagfornyelsen med Skaperglede, engasjement og utforskertrang, i tillegg til å være laget av miljøvennlige matrialer som tre og papp.

Les mer her: https://www.makekit.no/wonderkitHåper alle får et godt utbytte av prosjektet og at prosjektet engasjerer!

457 views0 comments

Recent Posts

See All