Hei, vet du hva en micro:bit er?

Hva er BBC micro:bit

Det er en liten datamaskin du kan programmere til å gjøre masse morsomme ting. Vi i MakeKit gjør det enda kulere, som å lage roboter, biler eller droner!

Den brukes i skolen for å lære å kode og skape kule tverrfaglige prosjekter. Med din fantasi kan du gjøre så mange fantastiske ting med micro:bit!

Bruke micro:bit i skolen og oppgaver

BBC microbit ble laget for bruk i skolen og har blitt brukt i Norsk skole i mange år, men det var først etter Super:bit prosjektet at micro:bit ble virkelig kjent i Norge. 

Men tiltros den store utbredelsen av micro:bit i Norsk skole er utnyttelsesgraden relativt lav med tanke på hvilke muligheter den lille mini-computeren kan gi. 

Micro:bit i undervisning

Vi mener den beste utnyttelsen av både micro:bit og læremidlene i WonderKit systemet eller andre produkter er å implementere disse prosjektene i tverrfaglig prosjekt-basert undervisning. 

Velger man læremidler eller produkter som er skapervennlige og innbyr til kreativitet er det nettopp bare kreativiteten som setter grenser for hva tema for prosjektet kan være. 

Fordelene er at denne måten å jobbe på gir, større engasejement, mer relevanse, mestring og er i mer tråd med målen i LK20. 

Mestring, engasjement og læring

WonderKit

WonderKit er et tverrfaglig og bærekraftig system av læremidler til micro:bit laget spesielt for den Norske fagfornyelsen LK20 og kompetansemålene.

Alle våre micro:bit produkter er WonderKit kompatible og fungerer sammen. 

Felles for våre WonderKit kompatible læremidler er kretskortet, samt et kraftig oppladbart batteri.  

Dette gir mer kostnadseffektivt og bærekraftig.

Wonder:Kit serien er laget for 15-30 elever/studenter med 10 byggesett i hvert produkt. Vi anbefaler 2 elever/studenter pr. byggesett. Settene er primært for skoler, vitensentre, skaperverksteder og kodeklubber, men i kombinasjon er det også ypperlig for teknisk hobby. 

Air:bit
Hover:bit
Wheel:bit
Bubble:bit

Nyhetsbrev

Aboner på nyhetsbrev og bli blandt de første til å motta nyheter og rabattkoder.