programmering i skolen

KodeKlassen – Veien til Engasjerende og Praktisk Koding i Skolen

Lærere står overfor den utfordrende oppgaven med kontinuerlig å integrere nye læreplaner og teknologier i sitt undervisningsarbeid. Med den stadig økende viktigheten av praktisk undervisning og teknologisk kompetanse, er det essensielt å finne måter å effektivisere og berike læringsopplevelsen for både elever og lærere. Her kommer MakeKits «KodeKlassen» inn som en banebrytende løsning.

Hva er KodeKlassen?

Lansert av MakeKit, Norges eneste produsent av læremidler for den populære kodeplattformen micro:bit, tilbyr KodeKlassen en unik tjeneste rettet mot skoler og lærere. Denne tjenesten er utformet for å lette lærernes byrde når det kommer til å bruke nye læremidler og utstyr som micro:bit i undervisningen.

Hvordan fungerer KodeKlassen?

KodeKlassen er ikke bare en tjeneste, men en pedagogisk partner. Profesjonelle veiledere fra MakeKit tar over undervisningen i et bestemt antall timer, hvor de gjennomfører et undervisningsopplegg fullt av praktiske og engasjerende aktiviteter. Disse oppgavene er designet for å gi elevene en følelse av mestring og skaperglede, sentrale elementer i moderne undervisning.

Tilpasset Alle Nivåer

Enten det er en innføring i micro:bit, eller mer avanserte prosjekter som Hover:bit og Air:bit, har KodeKlassen forskjellige nivåer tilpasset ulike behov:

  • Nivå 1 til Nivå 4, med varierende timer for undervisning og forberedelser.
  • Normal workshop på skolen, for en komplett, hands-on opplevelse med alle MakeKits sett.

Ikke Bare Undervisning – Kompetansebygging For Lærere

Et viktig aspekt ved KodeKlassen er fokuset på lærerens profesjonelle utvikling. Deltakende lærere vil motta all nødvendig undervisningsmateriell, videoer, og veiledninger, slik at de kan føre oppleggene videre på egen hånd.

Fremtiden Med KodeKlassen

KodeKlassen representerer ikke bare en tjeneste, men en evolusjon i hvordan vi tenker på læremidler for praktisk undervisning. Med tilbudet om å teste ut denne tjenesten til reduserte priser, oppfordres skoler til å bli pilotskoler for dette spennende initiativet.

Avsluttende Tanker

Som lærer er det lett å føle at man sjonglerer for mange baller samtidig, spesielt når det kommer til å innlemme nye teknologier som micro:bit i læreplanen. KodeKlassen tilbyr en innovativ og tilgjengelig løsning for å møte disse utfordringene, og åpner døren for en mer engasjerende og praktisk tilnærming til læring. Ved å omfavne slike initiativer, kan vi sikre at våre elever er godt rustet for fremtidens utfordringer.

Intressert i å vite mer?

Nyhetsbrev

Aboner på nyhetsbrev og bli blandt de første til å motta nyheter og rabattkoder.