KodeKlassen

- En tjeneste til lærere og skoler

Vil du være blandt de første til å vite mer om KodeKlassen
eller bli en pilotskole?
Fyll inn skjema så holder vi deg oppdatert fortløpende, Ønsker du/dere å bli en pilotshole så kryss av for dette, da kontakter vi dere hvis det blir aktuelt. Under finner du artikkelene som ble publisert i Skolemagasinet 3/2023
MakeKit lanserer “KodeKlassen”,online undervisning som avlaster lærere

KodeKlassen, en tjeneste til lærere og skoler

Hverdagen til lærere er krevende, med stadig nye utfordringer, arbeidsoppgaver og ikke minst kompetansekrav. 

Med nye læreplaner er det mye som må mestres, både digitale og fysiske læremidler skal tas i bruk. I en travel hverdag opplever mange at tiden ikke strekker til. 

Når nytt utstyr skal tas i bruk må man gjerne sette av tid til både egen kompetanseheving, legge en pedagogisk plan, og inkludere dette i undervisningen. 

Man kan jo ikke ta i bruk nytt utstyr helt uforberedt heller? Eller kan man det? 

Nå lanserer MakeKit, den eneste norske produsenten av læremidler til kodeplatformen micro:bit, en ny tjeneste som gjør det enklere for lærere og skoleledere å ta i bruk både læremidler og moderne utstyr. 

Tjenesten heter “KodeKlassen”. Her tar profesjonelle veiledere tar over undervisningen i et begrenset antall timer, og de gjennomfører et undervisningsopplegg der elevene får prøve seg på praktiske og engasjerende oppgaver som gir skaperglede og mestring. 

Dette er en tjeneste perfekt for lærere med dårlig tid og som ønsker at elevene skal få en opplevelse de aldri glemmer. 

“Vi i MakeKit har mange års erfaring med å gjennomføre denne typen undervisning og workshops. Vi har tradisjonelt tatt turen ut til skolen eller biblioteket og gjennomføre kursene på stedet. Nå tilbyr vi denne undervisningen online, som gjør opplegget mer fleksibel og tilgjengelig.”

Tjenesten vil bli tilgjengelig for alle norske grunnskoler samt videregående fra og med 1. November i år. Fra MakeKit sitt eget studio vil de kunne kjøre digital undervisning i alt fra generell bruk av micro:bit til de mer omfattende prosjektene slik som Hover:bit (svevefarkost) og Air:bit (verdens første micro:bit drone).

Dette er et tilbud for alle som har eller vurderer å skaffe micro:bit og/eller læremidler fra MakeKit.

På spørsmålet om hva KodeKlassen koster opplyser Steinar at tjenesten starter på 3000 kr og at skoler vil kunne kjøre slike workshop på hele trinn med flere klasser.

Steinar forteller at KodeKlassen vil enkelt kunne bli tilpasset klassen og skolens timeplaner. Siden disse timene kjøres digitalt, vil flere klasser, ja til og med flere skoler kunne ta del i den samme undervisningen.

Han forteller at KodeKlassen også vil gi lærere kompetanseheving til å kunne gjennomføre tilsvarende undervisning på egenhånd. Lærerne vil få tilgang til alt materiell, videoer og lærerveiledninger som er benyttet.

MakeKit sitt mål med denne tjenesten er å gjøre det så enkelt som mulig for lærere å gi elevene den engasjerende og relevante undervisningen man får med micro:bit og tilhørende læremidler. Oppleggene vil i tillegg kunne inkludere bruk av verktøy skolen har på skaperverkstedet, sløyden, eller kunst og håndverksrommet. Slik som vinylkutter, 3D-printere og laserkuttere.

Steinar forteller avslutningsvis at de er ute etter pilotskoler som ønsker å teste ut denne formen for undervisning, og at de kan forvente litt ekstra gode priser.

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Normal workshop på skolen

Nyhetsbrev

Aboner på nyhetsbrev og bli blandt de første til å motta nyheter og rabattkoder.